Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

žepré

30. 5. 2012 2:38
Hm, to byly doby,

kdy měl člověk s čaganem v ruce vědomí, nebo alespoň naději, že ho upíři nevysajó... Dneska už só ti upíři majitelé kapitálu a co my s tím naděláme? Budeme produkovat víc krve, abysme vykrváceli později?

Pozdrav z Moravy. Nám chcó zdanit víno, kromě všeho jinýho.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

29. 5. 2012 17:16
autore dík za článek

ted bych chtěl vidět pochvalné názory na Váš článek od pravičáků. Problém veřejné služby(novodobé akce Z)je v tom,že do ní padají i ti,kteří si aktivně hledají práci.a kžeří dlouhodobě pracovali,ted práci nemohou sehnat.stát dává všechny nezaměstnané do jednoho pytle.ohledně zachování pracovních návyků.proboho,kdo pracoval řadu let,tak pracovní návyky neztratí třeba do tří měsíců.prostě stát chce ušeřit,tak na tyto práce posílá už kohokoliv.

0 0
možnosti
JS

ikaika

29. 5. 2012 11:54
ano

pravda - pěkný článekR^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2012 10:09
Máte pravdu

Náš stát nezbohatne, pokud obce chudnou. Ale nezbohatne ani tehdy, pokud budou bohatnout z peněz státu. Takto ten bonmot myšlen nebyl.

0 0
možnosti
KF

ferschmann

29. 5. 2012 10:17
Re: Máte pravdu

Stát vybírá peníze od lidí prostřednictvím daní a pouze je přerozděluje zpět obcím (také). Jde jen o to jak a kam je pak předá. Obce mají malou možnost dostat se k financím jinak. Zbývají místní poplatky, dotace a vlastní hospodářská činnost. Mají obce podnikat?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2012 10:07
On ve veřejné službě někdo dělá zadarmo?

On nebere příspěvek v nezaměstnanosti. To nejsou peníze?  Pak ovšem já moho považovat za nesnesitelnou buzeraci, když na mně stát chce, abych platil sociální dávky jen proto, aby někomu byly vyplaceny zadarmo.

1 0
možnosti
IB

isabell

29. 5. 2012 10:33
Re: On ve veřejné službě někdo dělá zadarmo?

Příspěvek v nezaměstnanosti se vyplácí jen pár měsíců a ti nezaměstnaní si na něj jaksi předem "vydělali"...

1 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2012 10:04
Ty veřejně prospěšné práce se dělají zbytečně?

Pokud ne - dělají se ve prospěch obce, ne?  Proč by tedy neměla obec participovat na jejich nákladech (když stát v rámci snižování nezaměstnanosti připlácí)?   Nebo byste obec nechali v bord ..... (ehm   neladu)?

0 0
možnosti
KF

ferschmann

29. 5. 2012 9:26
rozdíly většinou lidé neznají

Veřejně prospěšné práce - (VPP) občané v evidenci úřadů práce jsou na základě dohody s ÚP a obce přijati do zaměstnáni v dané obci podle pracovní smlouvy na dobu určitou a stanou se tak zaměstnanci obce. Obec jim vyplácí minimální mzdu a náklady na tuto mzdu hradil do loňského roku kompletně ÚP. letos dává jen 6 tisíc Kč.

Veřejná služba - (VS) občané v evidenci úřadů práce jsou vyslání do dané obce na práci, kterou vykonávají až dvacet hodin týdně zdarma. Za to jim hradí ÚP zdravotní a sociální pojištění. O tom, jak dlouho, se rozhoduje "podle ksichtu žadatele a nálady úředníka, pevná pravidla nejsou".

Obecně prospěšné práce - (OPP) trest udělený soudem, kdy odsouzený vykonává zdarma v dané obci práce většinou 100-400 hodin. V případě, že je nevykoná mohou mu být přeměněny co hodin to den v kriminálu.

0 0
možnosti
V

Vhelsing3

29. 5. 2012 8:44
Ja nevim...

ale my jsme v obci se hlasili na nektere prace i dobrovolne...neni nad to si upravit sve okoli...Jedna vec je samozrejme mesto, druha vec je,kdyz clovek zije na okraji v byvale vesnici, ci prave na te vesnici...

Nekdo to muze brat jako buzeraci a svym zpusobem maji pravdu...tohle melo postihnout lidi na socialnich davkach a ne na davkach v nezamestnanosti.

Ale zase...tech 20 hodin neni az tak moc...a osobne, ja jsem parkrat na pracaku byl a vydrzel jsem tam cca mesic, bral jsem cokoliv, jen abych proste mel praci a nevalel jsem se doma...protoze bych se neskutecne nudil ( a to mam doma prace dost), ale proste me to neprijde spravne....vystridal jsem takhle ruzne hlidacky, helfra na stavbe, proste takove ty prace, ktere moc lidi delat nechteji, protoze budto jsou hrozne placene, nebo kdyz uz dobre, tak je to drina...

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

29. 5. 2012 8:40
:-)

Práce zadarmo je sice v demokracii divná , ale co se od naší vlády dalo čekat. Prostě jen kopírují. Pro srovnání za totáče byly brigády ;-). Nicméně je dost lidí kterým práce nevadí a neberou ji jako něco hanebného, tak těch pár hodin ... no alespoň v okolí domků bude posekaná tráva. ;-)

1 0
možnosti
P

P.32

29. 5. 2012 12:00
Re: :-)

Není to práce zdarma,stát za nezaměstnaného platí plno věcí.Příspěvek na bydlení,sociální a zdravotní a podobně.Takže některým nezaměstnaným stát vyplácí za hodinu okolo stovky.

0 0
možnosti
J

jarno3

29. 5. 2012 8:25
Pláčete na špatném hrobě, starosto.

Máte přece svoji partaj ve vládě( Starostové), dokonce u koryta, takže si stěžujte tam.

1 0
možnosti
JD

pedr64

29. 5. 2012 8:26
Re: Pláčete na špatném hrobě, starosto.

dokonce v těsním spojení s tím, kdo to vymyslel

1 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2040x
Starosta malé obce na severním Rokycansku. Všechno o něm, o obci a lidech, kteří v ní žijí se dozvíte na www.nemcovice.cz